Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

tarafından
43
Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1. 5 çay bardağı şeker
1. 5 çay bardağı sıvı yağ
1. 5 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
1 şekerli vanilin
Kakao
Un
Üzeri için;

1 poşet krem şanti
Kakao
Hindistan cevizi
Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
Kekimiz için, yumurta ile şeker eriyinceye kadar çırpılır.
Üzerine sıvı yağ ,süt eklenip karıştırılır.
Daha sonra kabartma tozu, vanilin ,kakao ve un eklenir pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpılır.
Önceden ısıttığımız 200° fırında ortalama 20 dk kadar pişirilir ( içini kontrol etmeyi unutmayalım).
Krem şantimizi 1. 5 çay bardağı süt ile çırpalım (yaklaşık 1 saat önceden) vaktiniz yoksa kek fırında iken çırpın buzluğa 15 dk atın.
Fırından çıkartıp soğuttuğumuz kekimizi bir su bardağı yardımıyla kesiyoruz.
Arta kalan kekleri robottan geçirip un haline getiriyoruz, daha sonra içerisine 4 -5 yemek kaşığı hindistan cevizimizi 2 yemek kaşığı kadar kakaoyu ekleyip harmanlıyoruz.
Kestiğimiz keklerin üzerine krem şantiyi sürüyoruz, en son artan kekle süslüyoruz.
Not: dilerseniz arasına muz, kivi, çilek koyabilirsiniz