Ana Sayfa / Yöresel Yemekler / Kıymalı Patates Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Kıymalı Patates Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Kıymalı Patates Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adetorta boy patates
  • 3 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 adetkuru soğan(orta boy, yemeklik doğranmış)
  • 300 gramdana kıyma
  • 1 adetkapya biber(küçük küp doğranmış)
  • 3 adetsivri biber(küçük küp doğranmış)
  • 2 dişrendelenmiş sarımsak
  • 2 adetdomates(soyulmuş, küp doğranmış)
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 2 su bardağısu
  • 2 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 çay kaşığıtuz

Kıymalı Patates Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin içini tatlı kaşığı yardımıyla oyun.
  2. Oymuş olduğunuz patatesleri kızgın yağda çok yumuşamayacak kadar kızartın.
  3. Kıyma harcını hazırlamak için; bir tavada sıvı yağ ve soğanı kavurun.
  4. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Kavrulan kıymanın üzerine kırmızı kapya biber, yeşil biber, rendelenmiş sarımsak, soyulmuş, doğranmış domates ve tuzu ekledikten sonra 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın.
  6. İçini oyup kızarttığınız patateslerin içerisine kavurduğunuz kıymalı harcı ekleyin. Bir fırın tepsisine veya güvecin içerisine patates dolmalarını yerleştirin.
  7. Bir kapta su, salça ve tuzu ekleyip karıştırın.  Bu karışımı patates dolmalarının üzerine gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış 195 derece fırında 35 dakika pişirin. Patates dolmaları hazır, afiyet olsun!
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Yemekler

bitki çayları

Anneler İçin 10 Bitkisel Çay

1) Papatya Çayı Emziren annelerin gün içinde tüketmesi önerilen çaylardan biri papatya çayıdır. Papatya çayı …

Bir cevap yazın