Kirazlı kek tarifi


Kiraz mevsimi kaçırmadan hazırlayabileceğiniz enfes bir kek tarifimiz var. Hazırlaması kolay, bol aromalı bu kekin müptelası olacağınıza garanti veriyoruz. Bu tarifi mevsimin diğer meyveleriyle de kolaylıkla hazırlayabilir, kendinize göre küçük dokunuşlar yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 175 gr şeker
  • ½ su bardağı süt
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 10 gr kabartma tozu
  • 200 gr un
  • 500 gr çekirdekleri çıkarılmış kiraz
  • 100 gr çiğ badem

Yapılışı

  1. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine çiğ bademleri alıp önceden ısıttığınız 175°C fırında 15 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  2. Soğuyan bademleri bıçakla küçülterek doğrayın ve kek hamuruna eklemek üzere hazır edin.
  3. Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve şekeri ilave edip 4-5 dakika şeker eriyip yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  4. Ardından çırpma işlemini devam ettirirken erittiğiniz tereyağını ve sütü azar azar ilave edip birkaç dakika daha çırpmaya devam edin.
  5. Vanilya çekirdeklerini, kabartma tozunu ve elekten geçirdiğiniz unu ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.
  6. Hazırladığınız bademi ve ayıkladığınız kirazı kek hamuruna ekleyip spatula ile karıştırın.
  7. Yağlı kağıt serip yağladığınız kelepçeli kalıba kek hamurunu aktarıp önceden ısıttığınız 175°C fırında 25 dakika pişirin.
  8. Yarı pişmiş kekin üzerine tüm kirazlardan yerleştirip 15 dakika daha kürdan batırdığınızda hamur yapışmayana kadar pişirin.
  9. Kekinizi tel üzerinde soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis edin.