Kete Nasıl Yapılır?

Kete Malzemeleri

  • 1 kilo un
  • 1 paket katı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 bardak süt
  • 4 yufka

Kete Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta ılık sütle maya eritilir. Tuz, ılık su ve biraz da un ilave edilip çırpılır. Mayalandırılır. Mayası gelince yeterince un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Üzeri örtülüp tekrar mayalanmaya bırakılır.
  2. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Her parça oklava ile büyükçe açılıp tereyağıyla yağlanır.
  3. 4 yufka üst üste konup araları yağlanır. Yufkalar 4’e bölünüp her parçaya kavrulmuş undan konarak 4 tarafından dikkatlice kapatılıp yuvarlak hale getirilir. Elle hafifçe bastırılarak pide şekline getirilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  4. Bir tepsiye 4 tane pide yapılıp yerleştirilir. Kete yarım saat mayalandırılıp üzerine bol yumurta sarısı sürülüp, kızgın fırına verilir. Geri kalan 4 pide de aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.
Kısa Yollar Sayfa Sonu - Sayfa Başı Hızlı Düzenleme

Yorum Yap


Powered by WordPress | Free Best Free WordPress Themes | Thanks to WordPress Themes Free, WordPress Themes and Themes Directory