Ana Sayfa / Bakliyat Yemekleri / Keşkek Tarifi (Çorum Usulü) Yapılışı

Keşkek Tarifi (Çorum Usulü) Yapılışı

Keşkek Tarifi (Çorum Usulü) İçin Malzemeler
3 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 adet soğan
Yarım kilo kemikli et veya parça et
Yarım çay kaşığı şeker
125 g tereyağı
Tuz
Sıcak su
Sos için;

Tereyağı
Sıvı yağ
Salça
Pul biber
Keşkek Tarifi (Çorum Usulü) Yapılışı
Aslında bu yemek düğünlerde veya bayramlarda odun ateşinde büyük kazanlarda yapılır ve köy tavuğu ile yapılırsa çok lezzetli olur. Ama evde yapmak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Nohudu bir gün önceden ıslatın. Buğdayı da sıcak su ile ıslatın ve en az 6 saat bekletin.
Nohudu ve eti düdüklüye koyun üzerine 1,5 lt kadar sıcak su koyun ve 20 dk haşlayın.
Düdüklüdeki suyu ayrı bir kaba alın. Nohut ve eti de ayrı bir kaba koyun.
Tekrar kullanacağımız için düdüklünüzü temizleyin ya da başka tencerede de yapabilirsiniz..
Soğanı yemeklik doğrayın. Düdüklüye sıvı yağı koyun ve 1 dk kavurun.
Üzerine buğdayı, nohudu ve eti koyun. Üzerine eti ve nohudu haşladığımız suyu ekleyin ve yarım çay kaşığı şekeri ekleyin.
Düdüklünün altını kısın ve ara sıra karıştırın, yoksa dibi tutabilir. Suyu azaldıkça azar azar sıcak su ekleyin ve karıştırın.
Buğdaylar iyice şişince tereyağını eritin ve keşkeğin üzerine boşaltın.
İyice karıştırın tencerenin altını kapatın ve yarım saat dinlendirin. Y
arım saat sonra tekrar altını açın, biraz sıcak su ve tuzunu ekleyin, karıştırın. Tencerenin altı çok kısık olursa çok lezzetli olur. İyice pişene kadar devam edin.
İsterseniz üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımıyla salçalı pul biberli sos yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Yemekler

Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı

Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı kaynar su …

Bir cevap yazın