Kabarcık tatlısı tarifi


Kabarcık Tatlısı Malzemeleri
bir çay bardağı süt
bir yumurta
iki yemek kaşığı zeytinyağı
iki buçuk su bardağı un
bir paket kabartma tozu
bir tutam tuz
arasına: iki yemek kaşığı zeytinyağı
şerbeti için: iki su bardağı toz şeker
yarım su bardağı su
bir çay kaşığı limon suyu
kızartma için: ayçiçek yağı (ihtiyaç kadar)
üzerine: antep fıstığı
kaymak
Kabarcık Tatlısı Nasıl Yapılır?
hamuru hazırlamak için süt, yumurta ve zeytinyağını karıştırın.
kalan tüm hamur malzemelerini ilave edin.
üzerini bir bezle örterek dinlendirin.
dinlenmiş hamuru iki parçaya ayırın.
unlanmış zemin üzerinde hamur parçalarını açın.
zeytinyağının yarısını hamurun üzerine serpin ve rulo şeklinde yapıp sarın, dilimleyin.
diğer hamur parçası için de aynısını yapın.
dilimleri kızgın yağda pişirin ve havlu ile fazla yağını alın.
şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın.
limon suyunu da şerbete ekleyip 2-3 dakika kadar daha kaynatın.
sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine dökün kaymak ve antep fıstığıyla servis edin.
afiyet olsun