Kabak Musakka Tarifi

tarafından
49
Kabak Musakka Tarifi

Kabak Musakka Tarifi İçin Malzemeler
2 kg kabak
2 adet domates
İç harcı için;

500 gr dana kıyma
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Pulbiber(Istege bağlı)
3 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Kızartmak için;Sıvı yağ
Kabak Musakka Tarifi Yapılışı
İlk olarak, kabakları halka halka dilimliyoruz.
Daha sonra kızartma tenceresine yağımızı ekliyoruz.
Ve bütün kabakları rengi dönene kadar kızartıyoruz.
Diğer taraftan kıymamızı tenceremize alıp pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra içerisine biraz yağ ekleyip kavuruyoruz ve küçük küçük doğradığımız domateslerimizi de ekliyoruz.
Ardından baharatlarımızı ve salçamızı da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozlarımızı da ekliyoruz ve artık iç harcımız hazır.
Fırın tepsisine kızarttığımız kabakları tepside boş yer kalmayacak şekilde tek tek diziyoruz.
Ve iç harcımızı kabakların üzerine döküyoruz.
Daha sonra kalan kabakları harcın üzerini kapatacak şekilde tek tek diziyoruz. 2 adet domatesi de dilimleyerek üzerine koyuyoruz.
Üzerlerine isteğe bağlı tuz ekleyebilirsiniz.
Yemeğimizi üzeri kızarıncaya kadar fırına sürüyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊