Ana Sayfa / Çorba Yemekleri / Kabak Çorbası

Kabak Çorbası

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet kabak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz karabiber pulbiber
Süt
Dereotu
Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İnce doğranmış soğan sıvı yağ ve tereyağda kavrulur.
  2. Üzerine 2 kaşık un konur ve kavurmaya devam edilir.
  3. Kabaklar soyulur ve istenen büyüklükte doğranır.
  4. Üzerine 3-4 bardak su konur pişmeye bırakılır.
  5. Kabaklar piştikten sonra blenderdan geçirilir.
  6. Pişen çorba koyuluğuna göre yavaş yavaş süt eklenerek açılır.
  7. 5 dk daha kaynatılır.
  8. Pişen çorbaya dereotu doğranır. Üzerine pulbiber yakılır ve servise sunulur.

Afiyet olsun

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Yemekler

Aş Çorbası Tarifi

Aş Çorbası 4 Kişilik Aş Çorbası (4 Kişilik) tarifi Aş Çorbası Tarifi’nin Malzemeleri: 2 Çorba …

Bir cevap yazın