Havuçlu Şehriyeli Pirinç Pilavı



Havuçlu Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
1/3 su bardağı arpa şehriye
1 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı mısır özü yağ
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 su bardağı tavuk suyu + ½ su bardağı su
Havuçlu Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Pirinçler bir kaba konulur ve üzerine 1lt kaynamış su ilave edilerek 40dk kadar bekletilir.
Pilav tenceresinin içerisine önce tereyağ, eridikten sonra da sıvı yağ konulur.
Üzerine rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuçlar eklenerek sotelenir. Arpa şehriyeler de eklenerek beraber kavrulur.
Şehriyelerin rengi döndüğü zaman üzerine pirinçler eklenir ve birkaç dk daha kavrulurlar.
Tavuk suyu ve su eklenerek pişmeye bırakılır. (tencerenin kapağı kapalı olacak) Suyunu tamamen çektiği zaman ocağın altı kapatılır.
Tencerini kapağı açılarak pilav bir iki kere karıştırılır ve üzerine sofra bezi vs. örtülerek kapağı tekrar kapatılır. En az 10 dk demlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir