Hasanpaşa Köfte

tarafından
129
Hasanpaşa Köfte

Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;

350 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı ekmek kırıntısı
Püresi için;

3 adet patates
1 kase taze kaşar peynir
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
Sosu için;

1, 5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça

Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı
Davet yemeklerinin vazgeçilmezi ??

İlk olarak kıyma, baharatlar, yumurta, rendelenmiş soğan ve ekmek kırıntısı bir kapta güzelce yoğrulur.
Yuvarlak top yapılır ve kase şekli verilir(eğer kıyma harcı cıvık şekil almıyorsa biraz daha kuru ekmek kırıntısı eklenir) ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biraz kızartılır.
Püre için patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve ezilir. Ezilmiş patatesler bir tencereye alınıp kaşar, süt ve tereyağ eklenir ve ocakta güzelce karıştılıp kıvam aldırılır.
Sosu için su ve salça ocakta bir taşım kaynatılır
Kızaran köfteler fırından çıkarılıp üzerlerine püre ve taze kaşar rendesi konur
Son olarak sosu da döktükten sonra tekrar 200 derecelik fırına konur ve kaşarlar kızarınca fırından çıkarılır.
Şimdiden afiyet olsun 🙂
PÜF NOKTASI: Bu tarifte köfte kıymasının orta yağlı olmasına ve köfte yuğurulduktan sonra şekil vermeden biraz dinlendirmeye dikkat edin.