Güveçte Kuru Fasulye


Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
500 gr kuru fasulye
2 adet kuru soğan
300 – 350 gr dana kuşbaşı
1 / 2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5-6 adet kuru kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Akşamdan kuru fasulyeyi ılık bir suyla ve büyük bir kabın içine ıslatıyoruz.
Suya serçe parmağımızı dokundurduğumuzda elimize hafiften sıcak gelecek ölçü bu.
Kabımız büyük olmalı ki fasulyeler kocaman kocaman olsun, rahatça şiş sin.
Sabah kalkınca yemeği yapmaya devam ediyoruz.
Kuşbaşı etimizi düdüklü tencereye koyup yağı ilave ediyoruz.
Yüksek ısıda eti karıştırarak mühürlüyoruz.
Sonra 1 çay kaşığı su ile pişiriyoruz.
Bu işlemi normal tencerede de yapabilirsiniz.
Suyunu çekince minik doğradığımız soğanları ilave edip 1-2 defa karıştırıyoruz.
Sonra bol suyla yıkadığımız kuru fasulye ve salçaları da ekleyip kavuruyoruz.
Üzerini en az 4 parmak geçecek şekilde ılık su koyuyoruz.
Bu aşamadan sonra pişirmeye ocakta devam edeceksek kısık ateşte pişiriyoruz.
Fırın ve güveç istiyorsak fasulyeyi güvece alıp suyunu döküyoruz.
Güvecin üzerini önce fırın kağıdı, sonra da folyo ile hava almayacak şekilde kapatıyoruz.
Önceden yaklaşık 200 derecede ısıttığımız fırının alt tarafına koyuyoruz.
Fasulyeler yumuşacık olana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra kuru biberleri güvecin kenarına koyuveriyoruz. kolay gelsin