Gül Poğaça Tarifi

Gül Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta (Yumurtaların beyazı içine sarısı üstüne )
3 su bardağı ılık süt
2 paket yaş maya
3 kahve fincanı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı toz şeker
10 yada 11 su bardağına yakın un
Üzerine;

Yumurta sarısı
İçine;

Peynir ve maydanoz
Gül Poğaça Tarifi Yapılışı
Süt, maya ve şekeri yoğurma kabına alıyoruz, karıştırın az bekleyince yumurtanın beyazı, sıvı yağ ve tuz, un ekleyelim.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapalım.
Merdane yardımıyla çay tabağı kadar açalım ve dört bir yanına bıçak yardımıyla çizikler atalım ve bir tanesini ortasına koyduğumuz peynire saralım ve karşısındaki ucunuda aynı şekilde yapalım, tüm dört bölümüde aynı şekilde yapıyoruz.
Yağlı kağıt serelim tepsiye dizelim.
Az tepside bekletelim sonra yumurta sarısını sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.



46 Okundu

You may also like...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir