Gelin Pastası


Kek İçin ;

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak İçin ;

2, 5 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi İçin ;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
2, 5 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket toz krem şanti
Üzeri İçin ;

Bolca hindistan cevizi
Gelin Pastası Tarifi Yapılışı
Öncelikle bu tarifi çok seviyorum. Umarım sizde seversiniz. ??

Gelin pastasının keki için ; derin bir kaba 4 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar 3-4 dakika çırpın.
Daha sonra karışım içine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek, koyun.
Tüm malzemeleri mikser ile son kez karıştırın.
Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış büyük kare borcam içine dökün.
Borcamı hafifçe sallayıp, karışımın eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
Daha sonra keki önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Kekin pişip pişmediği kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz. Kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Gelin pastasının muhallebisi için ; derin bir tencere içine 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı dolusu un ve 2 buçuk yemek kaşığı dolusu nişasta ekleyip, iyice karıştırın.
Tencereyi ocak üzerine alın. Sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp, ılımaya bırakın.
Muhallebi ve krem şanti tozunu mikser ile 3-4 dakika kadar çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine döküp, güzelce yayın.
Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın. Herkese afiyet olsun.