Etli Nohut Tarifi Yapılışı

Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1, 5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Etli Nohut Tarifi Yapılışı
Et kuşbaşı doğrayarak yumuşayana kadar haşlanır.
Soğanlar yemeklik doğranarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
Salça, tuz ve pul biber ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur.
Haşlanmış etler ve haşlanmış nohut ilave edilerek birkaç kez karıştırılır.
Daha sonra üzerilerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup beraber biraz daha (10-15 dakika kadar) kaynattıktan sonra ocak kapatılır.
AFİYET OLSUN



31 Okundu

You may also like...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir