Elmalı Pasta Tarifi


Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Paket margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 7-8 elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz

Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Elmaları rendeleyin tencereye koyun.
  2. Suyu çıkıncaya kadar şeker eklemeyin.
  3. Suyu çekilen elmaların üstüne şeker ilave edin.
  4. 5 dk daha pişirin soğuduktan sonra ceviz ve tarçını ilave edin.
  5. Oda sıcaklığında margarin veya tereyağını yoğurma kabına alın, malzemeleri tek tek ekleyip yoğurun .
  6. Aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın, küçük mandalina büyüklüğünde hamurlar alın, çok kalın olmasın ince açın .
  7. İçine bir tatlı kaşığı elma harcından koyun, üstten sıkıca kapatın güzel kapatmazsanız fırında üst tarafı açılır .Birkaç kez elinizle üstünün sıkıca kapatın .
  8. 180 derecelik fırına atın üzeri kızarıncaya kadar pembeleşinceye kadar pişirin.Çiğ kalmasın güzel pişirin .
  9. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın ,afiyet Şifa olsun.