Elmalı Kurabiye Tarifi

tarafından
67
Elmalı Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gr teremyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Yaklaşık 4 su bardağı un
1 çay kaşığı sirke
2 yemek kaşığı pudra şekeri
İç harcı için;

4 adet büyük boy sert elma
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 kaç damla limon suyu
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
Teremyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, vanilin karıştırılır.
Kuru malzemeler eklenip yoğrulur.
Üzeri örtülüp dinlenmeye bırakılır.
İç harcı için, yayvan bir tavada suyunu çekip özleşene kadar rendelenmiş elma ve şeker pişirilir.
Limon suyu eklenir. Soğuduktan sonra tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır.
Hamur 4 bezeye ayrılır.
Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır. 12 eşit üçgen elde edilir. İç harç konulur ve sarılır. Toplamda 48 adet kurabiye çıktı
200 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirilir.