Cevizli Sucuk Tarifi


Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre üzüm suyu
  • 1 su bardağından un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker

Cevizli Sucuk Tarifi Yapılışı

  1. Cevizleri ince iğneyle ipe geçirin ve bir kenarda bekletin.
  2. Tüm malzemeyi tencereye alıp iyice çırpın. Ateşe alıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  3. Krema kıvamına gelince ateşten alın. İpteki cevizleri kremaya daldırıp çıkarın.
  4. İpler bitince tekrar başa geçip ikinci kez kremaya daldırıp çıkarın.
  5. İpleri elbise askısına asıp gölgede kurutmaya bırakın. 2 gün bekletin.
  6. Ardından nişasta ya bulayıp istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.
    Serin yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.