Ana Sayfa / Et Yemekleri / Beyti Kebap Tarifi

Beyti Kebap Tarifi

Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • Tereyağ (yufkaya sürmek için)

Köftesi için;

  • 400 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • Kıyılmış ekmek yada galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz (isterseniz)
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça

Beyti Kebap Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce köftemizi yoğuruyoruz.Soğan ve sarımsağı rendeleyip diğer malzemeleri de ekledikten sonra yoğuruyoruz.
  2. Uzun ve yassı şekil veriyoruz. (Vaktiniz varsa 1 saat dolapta bekletebilirsiniz)
  3. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  4. Daha sonra yufkayı ikiye bölüyoruz ve erittiğimiz tereyağını her yerine sürüyoruz. Uzun kısmına köfteleri yerleştirip sarıyoruz.
  5. Eşit parçalar şeklinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz kalan tereyağını üstlerine sürüp kızarması için fırına tekrar veriyoruz. 5 dakika kadar pişmesi yeterli oluyor.
  6. O arada salçayı biraz sulandırıp kaynatıyoruz.
  7. Fırından çıkan yufkaların üstlerine hazırladığımız salça sosunu döküp yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Yemekler

kestaneli pilav

Kestaneli Pilav Tarifi Yapılışı

Kestaneli Pilav Tarifi (videolu) İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı …

Bir cevap yazın