Besni Tava Tarifi


Besni Tava Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo az yağlı dana kuşbaşı et
10-12 diş sarımsak
850 gram yeşil biber

  1. 5 kilo domates
    1 kilo patlıcan
    Yarım kilo kırmızı biber
    1 su bardağı zeytin yağı
    1 tatlı kaşığı karabiber
    2 tatlı kaşığı pul biber
    Tuz
    Besni Tava Tarifi Yapılışı
    Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde küp küp doğuruyoruz.
    Patlıcanları tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz. ( Acısını alması için)
    Daha sonra domatesleri küp küp doğruyoruz.
    Ardından kırmızı ve yeşil biberleri ince ince doğruyoruz. Sarımsakları soyup dörde bölüyoruz.
    Tepsiye önce patlıcanları sonra kırmızı biberi ve yeşil biberi ardından domatesi ve sarımsağı koyuyoruz.
    Üzerine kuşbaşılık etimizi yerleştiriyoruz. Ev fırınında pişireceksek üzerini önce yağlı kağıt ve daha sonra Aliminyum folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında 1. 5 saat pişiriyoruz
    Sonra üzerindeki kağıt ve folyoyu çıkarıp fırınımızın ısısını 180 dereceye düşürüp yarım saat daha pişiriyoruz. Ben taş fırında pişirdim 2. 5 saatte pişti ve lokum gibi oldu. Pirinç pilavı, ayran yada cacık ile servis edebilirsiniz :))