Bazlama Nasıl Yapılır?

Bazlama Malzemeleri

  • 500 gram Un
  • 300 ml Ilık Su
  • 1 tatlı kaşığı Maya
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Şeker

Bazlama Nasıl Yapılır?

  1. Mayayı, 300 ml ılık suda 15 dakika bekleterek aktive edin.
  2. Un, tuz ve şekeri güzelce karıştırın.
  3. Mayalı suyu da ekleyerek yoğurun ve yumuşak, hafif cıvık bir hamur elde edin. Hamuru 1-2 saat mayalanması için ılık bir yerde dinlendirin.
  4. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartın.
  5. El ya da merdane ile çok inceltmeden daireler halinde açın.
  6. Kızgın tavada her iki tarafını da pişirin. Afiyet olsun !


43 Okundu

You may also like...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir