Baklava Tarifi

tarafından
122
Baklava Tarifi

Baklava Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yarısı zeytin yağı yarısı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz aldığı kadar un
500 gr ceviz
300 gr nişasta
250 gr tereyağ yumuşak olacak
4 buçuk su bardağı şeker
5 su bardağı şeker
Baklava Tarifi Yapılışı
Un hariç bütün malzemeleri harmanlayıp en son unu ekliyor ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Bu hamurdan 17 beze çıkıyor.
1 saat dolapta bekletip açmaya başlıyoruz ince bir yufka olana kadar açıyoruz nişasta yardımıyla 3 kat arayla ceviz serpiyoruz.
Son yufka hiç parçalanmamalı.
Sonra yağı eritip üzerinde gezdirelim .
160 derece fırına sürelimüstü kızarana dek fırında kalsın
Hemen şerbet yapımına geçelim şerbeti 15 dk kaynatalım .
Tatlıyla buluşturup dinlendirelim.