Bakla Yemeği

tarafından
137
Bakla Yemeği

Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg taze bakla
1 orta boy kuru soğan
3-4 dal dereotu
Yarım limon
1 yemek kaş. un
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
Üzeri için

Yoğurt ve 2 diş sarımsak
Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı
Tam mevsimi gelmişken taze bakla tarifini paşlaşmam istedim. çok lezzetli ve inanılmaz fatdalı, vitaminli olan bu sebzeden mahrum kalmayın derim?
Gelelim tarifimize;

Öncelikle baklalarımızı güzelce bir yıkayalım. bir kabın içine limon ve unumuzu karıştırıp su ile dolduralım.
Baklalarımızı fasülye temizler gibi başlarını kesip 2yada 3e kesip hazırladığımız suya atalım. (bu işlem baklaların kararmasının önüne geçiyor?)
Onlar suda beklerken biz ocağımıza tenceremizi koyalım. 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile yemeklik doğradığımız soyanlarımızo kavuralım.
Sonra salçamızı ekleyelim ve ardındanda sudan çıkardığımız baklalarımızı ekleyelim. (bu aşamada limonlu suyu dökmeyin)
Bir iki yur çevirdikten sonra içine limonlu unlu suyumuzdan 1 su bardağı kadar dökelim. unlu kısmının yer almasına özen gösterelim‼️
Baklaların üstünü geçecek kadar normal su ilave edip orta ateşte 1 saat kadar pişirelim.
1 saat sonunda baklalar yumuşayıp piştiler mi diye kontrol edip tuz ve az karabiberini ekleyelim. Altını kapattığımız yemeğimizin üzerine ince kıyılmış dere otlarını ekleyelim. servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Afiyet, şifa olsun.