Alaca Kek Tarifi


Alaca Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un (elenmiş)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Alaca Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
  2. Sonra sıvı yağ ve süt eklenir. Ardından un, vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice çırpılır.
  3. Yağlanmış kek kalıbına yarısı dökülür.
  4. Kalan yarısına kakao eklenir ve karıştırılır.
  5. Kakaolu hamurda beyaz hamurun üzerine dökülür.
  6. İki hamurun birbirine hafif karışıp alaca olması için, kalıbı elinizle sağ sol yaparak hafif sallayın.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında  yaklaşık 40 dakika pişirin.
  8. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.
  9. Dilimlenerek servis yapılır.

Alacak Kek Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Kekinizi önceden ısıtılmış fırında pişirmelisiniz. Aynı zamanda pişirme derecesi ve süresini kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlamalısınız.
  • Kekinizin hamuruna isteğe bağlı olarak portakal ya da limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Kekinizi dilediğiniz kalıpta yapabilirsiniz.